7.un 8. februārī Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā norisinājās Nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa #SkillsLatvia 2024 pusfināls prasmju konkursā “Ēdienu gatavošana”, kurā piedalījās DAVV 2. kursa pavārs Iļja Lukošus un skolotāja Iveta Čerpinska.
Kopā prasmju konkursā “Ēdienu gatavošana” savu meistarību demonstrēja 12 jaunie pavāri, savukārt, finālā iekļuva tikai 6, tostarp DAVV izglītojamais Iļa Lukošus!
Konkursantiem pusfinālā bija jāveic trīs moduļi. Pirmajā moduļi bija jāpagatavo aukstā uzkoda, izmantojot vismaz vienu siltapstrādes veidu un obligātos produktus – paliju, svaigus gurķus un mārrutkus. Otrajā modulī konkursantiem būs jāpagatavo pamatēdiens no veselas pīles, izmantojot divu veidu tehnikas un obligātos produktus – selerijas saknes un dzērvenes. Savukārt trešajā modulī jaunajiem pavāriem bija nepieciešams atpazīt dažādus produktus, augus un garšvielas. Visu trīs moduļu izpildei konkursantiem tika dotas 5 stundas un 30 minūtes.
Sveicam DAVV izglītojamo Iļju Lukošus un skolotāju Ivetu Čerpinsku! Lepojamies!