Kultūrizglītības programmas ”Latvijas skolas soma” ietvaros DAVV viesojās Salaspilī!

Kultūrizglītības programmas ”Latvijas skolas soma” ietvaros DAVV viesojās Salaspilī!

8.oktobrī kultūrizglītības programmas ”Latvijas skolas soma” ietvaros 2. kursa frizieri un grupas audzinātāja apmeklēja Daugavas muzeju un Nacionālo botānisko dārzu Salaspilī.

Ekskursijas mērķi bija Iepazīt Latvijas vēsturi, uzzināt, kādi ir Daugavas resursi, iepazīt zvejnieku sētu, senos zvejas rīkus, pilnveidot audzēkņu sadarbības prasmes, iepazīties ar Nacionālā botāniskā dārza eksotisko augu kolekciju oranžērijā, papildināt zināšanas par dažādiem augiem.

Daugavas muzejā izglītojamie iesaistījās muzejpedagoģiskā nodarbībā ”Laivas atslēga”. Sadalījušies komandās, devās veikt uzdevumus, orientējās muižas parkā, meklēja nepieciešamo informāciju, aplūkojot gan senus zvejas rīkus, gan senās  zvejnieku mājas iekārtojumu, uzzināja interesantu informāciju par seno zvejnieku dzīves veidu. Iepazinās muzeja ekspozīcijā ar  Daugavas un tās apkārtnes vēsturei, sākot ar pirmo iedzīvotāju ienākšanu Latvijas teritorijā līdz pat mūsdienām. 

    Nacionālajā botāniskajā dārzā gida pavadībā izglītojamie iepazinās ar bagātīgo dažādu eksotisko augu kolekciju, uzzināja jaunu informāciju par augiem, to izcelsmes vietu, augļiem, garšvielām, kuras ikdienā izmantojam.

Izglītojamo atsauksmes par ekskursiju:

  • Daugavas muzejā bija ļoti interesanti, jo bija arī orientēšanās spēle.
  • Nacionālajā botāniskajā dārzā bija ļoti interesanti uzzināt daudz ko jaunu par augiem, taču visvairāk manu uzmanību atņēma dzīvnieki.
  • Sākumā likās- būs garlaicīga ekskursija, bet galu galā viss bija ļoti forši.
  • Ekskursija bija interesanta, it īpaši botāniskais dārzs. Daugavas muzejs varbūt ne tik īpaši , jo bija nesaprotams uzdevums.
  • Personīgi man viss patika un bija ļoti interesanti piedalīties aktivitātē Daugavas muzejā Salaspilī, kā arī apskatīt interesantus tropiskus augus Salaspils Botāniskajā dārzā. Es ar ekskursiju esmu ļoti apmierināta!
  • Ļoti patika aktivitāte Daugavas muzejā, bija ļoti interesanti, kā arī daudz ko jaunu uzzināju par dažādiem augiem no botāniskā dārza!