24. septembrī DAVV konferenču zālē notika degustācija “Augu valsts garšas Austrijas noskaņās”, kas tika īstenota Erasmus+ programmas projekta Nr. 2024-1- LV01-KA122-VET-000229912 “Sasniedz vairāk. Prakse ārzemēs – 2” ietvaros.
Diena sākās ar meistarklasi, kuru vadīja 4. pavāru kursa audzēknis Iļja Lukošus skolotājas I. Čerpinskas vadībā. Tās laikā 4. pavāru kursa izglītojamie gatavoja dažādus augu valsts ēdienus, iedvesmojoties no Iļjas pieredzes Erasmus+ projekta mobilitātē Austrijā.
Pasākuma turpinājumā skolotāji, aicinātie viesi, kā arī 1., 2. un 3.pavāru kursu izglītojamie varēja baudīt plašu un daudzveidīgu ēdienu klāstu:
- Ziedkāpostu steiks ar bazilika pesto;
- Ziedkāpostu steiks ar citronu, olīvām un kaperu mērci;
- Ziedkāpostu steiks ar kūpinātas paprikas vai kurkumas glazūru;
- Baklažānu steiks ar tomātiem un mocarellu;
- Veģetārie “bufalo spārniņi” ar barbekjū mērci;
- Kukurūzas “ribiņas” ar rančo mērci;
- Garšaugos marinēts tofu ar grilētiem dārzeņiem;
- Pērļu kuskusa salāti ar saulē kaltētu tomātu pesto;
- Ceptu biešu un kolrābju karpačo;
- Batātes ar rikotas sieru un vīģēm;
- Marinēti ķirbji ar rukolu un ciedru riekstiem;
- Banānmaize ar sāļās karameles saldējumu.
Par viesu uzņemšanu un pasākuma norisi rūpējās 4. kursa viesmīlības pakalpojumu speciālisti skolotāja A. Indersona vadībā.
Šī degustācija ne tikai iepazīstināja ar Austrijas iedvesmotām augu valsts garšām, bet arī ļāva izglītojamajiem praktiski pielietot savas prasmes un parādīt, cik radoša un daudzveidīga var būt mūsdienīga kulinārija.
Paldies visiem pasākuma dalībniekiem, skolotājiem un izglītojamajiem par ieguldīto darbu, viesiem par atsaucību, kā arī Erasmus+ programmai par sniegto iespēju gūt jaunu pieredzi un iedvesmu starptautiskā vidē!
