26. septembrī DAVV norisinājās meistarklase–degustācija “Brokastis Portugālē”, kas tika īstenota Erasmus+ projekta “Sasniedz vairāk. Prakse ārzemēs – 2” ietvaros.
Pasākuma laikā 3. kursa pavāru izglītojamie gatavoja Portugāles tradicionālos brokastu ēdienus, savukārt, 3. un 4. kursa viesmīlības pakalpojumu speciālistu izglītojamie veidoja Portugālei raksturīgu galda klājumu. Abas aktivitātes norisinājās Erasmus+ mobilitātē pieredzi guvušo skolotāju un izglītojamo vadībā.
Noslēgumā dalībniekiem bija iespēja degustēt pagatavotos ēdienus un iepazīt Portugāles kulinārijas daudzveidību:
- Menca “Bras”;
- Pupiņas panējumā “Pexinhos da horta”;
- Steiks “File minjon”;
- Paprikas salsa “Molho de pimentão doce”;
- Aukstie tunča un pupiņu salāti “Salada de atum e feijão”;
- Astoņkāju salāti “Salada de polvo”;
- Turku zirņu salāti ar mencu ”Meia- desfeita”;
- Grilēts astoņkājis ”Polvo Lagreiro”;
- Mandeļu cepumi “Almandrados algarvios”;
- Kūciņas “Pasteis de nata”;
- Garneļu “Panna Giljo”;
- Pildīti kalmāri “Lulas Recheadas”.
Pateicamies pedagogiem, izglītojamajiem un darbiniekiem par ieguldīto darbu, kā arī Erasmus+ programmai par sniegto iespēju paplašināt zināšanas un gūt starptautisku pieredzi.
