Nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2022 pusfināla prasmju konkursā “Ēdienu gatavošana”, kas norisinājās no 25. līdz 26. janvārim, tika noskaidroti seši labākie jaunie pavāri, kuri jau aprīļa beigās varēs startēt finālā. Starp tiem arī Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas audzēkne Rebeka Renāte Meļehova.
Iespēju piedalīties finālā izcīnīja arī Ogres tehnikuma audzēkne Jekaterina Jepifanova, Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma jaunā pavāre Kitija Anda Pētersone, Smiltenes tehnikuma audzēkne Līga Receba un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma audzēknis Valters Kārlis Plikša.
Galvenā uzdevuma “Virtuve bez atkritumiem” ideja bija proporcionāli sadalīt izejvielas ēdiena pagatavošanā, lai neveidotos pārpalikumi. Konkursantiem bija dotas sešas stundas, lai sagatavotu siltās uzkodas, pamatēdienu un desertu. Konkursanti varēja izmantot pašu izvēlētas sastāvdaļas gatavošanai, bet uzdevums iekļāva arī obligāto sastāvdaļu izmantošanu. Piemēram, silto uzkodu pagatavošanā konkursantiem vajadzēja izmantot biezpienu, griķu miltus, kolrābi, ķirbi un vistu olas. Uzdevumā “aklā degustēšana” dalībniekiem bija dotas 20 minūtes, lai atpazītu 10 Latvijas produktu garšas.
SkillsLatvia 2022 ēdienu gatavošanas pusfinālā piedalījās audzēkņi no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma, Jelgavas Amatu vidusskolas, Ventspils tehnikuma, Ogres tehnikuma, Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas, Rēzeknes tehnikuma, Smiltenes tehnikuma, Daugavpils Tirdzniecības profesionālās vidusskolas un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma.
*Publicitātes foto